Je hebt nog geen toestemming gegeven voor het plaatsen van marketing cookies.
Bij Bon'Ap zijn we fan van wokken. Het is supersnel klaar én gezond. Bovendien zorgen de smaken van de oosterse keuken voor een heerlijke culinaire ervaring. Maar wat is het geheim voor een perfecte wokmaaltijd?
1 De perfecte wokpan: een verhitte discussie?
Een gietijzeren wokpan of een exemplaar uit koolstofstaal krijg je veel warmer dan een wokpan met antiaanbaklaag. Het resultaat is een intensere smaak. Een must-have? Nee, een pan met antiaanbaklaag levert ook lekkere gerechten!
2 Olie op het vuur met klevende ingrediënten
Je wokpan moet goed heet zijn voordat je olie toevoegt. Zo kan je de vloeistof makkelijk heen en weer bewegen over het volledige oppervlak en voorkom je dat de ingrediënten aan de pan kleven. Het is wél een must om olie met een hoog rookpunt te gebruiken. De beste keuzes (in afnemende volgorde) zijn: pinda- of arachideolie, koolzaadolie en zonnebloemolie.
3 Groenten voorbereiden voor groentjes
Groenten hebben verschillende gaartijden. Sommige groenten moeten krokant blijven en andere dan weer niet. Om de klus toch in eenzelfde tijdsbestek te klaren, moeten de groenten dus op maat gesneden worden. Je raadt het al: sommige klein, andere groot of zelfs helemaal niet. De wokgroenten van Bon’Ap maken het voor jou gemakkelijk: onze gesneden groentemix heeft de ideale afmetingen!
4 Welk vlees heb je in de (kuip) wok?
Om je vlees of zeevruchten perfect te garen, bak je die best afzonderlijk. Terwijl je ze blijft omroeren, komen alle kanten van de reepjes vlees of scampi’s in contact met de pan en worden ze gelijkmatig verhit. Een rauw of aangebrand stukje door een overvolle wokpan? Geen schijn van kans!