Je hebt nog geen toestemming gegeven voor het plaatsen van marketing cookies.
Gevulde champignons met gehakt en kriekensaus
30 minuten
4 personen
Ingrediënten
Kastanjechampignons
1 pakje
Gehakt
200 g
Kriekensaus
1 potje
Gerijpte Italiaanse kaas
50 g
Pijnboompitjes
50 g
Sjalot
1 stuk
Knoflook
2 teentjes
Peper en zout
naar eigen smaak
Verse tijm
Verwarm de oven voor op 180°C.
Veeg de kastanjechampignons schoon, verwijder de steeltjes en hol ze voorzichtig uit. Rooster de pijnboompitten in een droge pan en bak de kastanjechampignons 15 à 20 minuten op 180°C in de oven tot ze zacht zijn.
Verhit olie in een pan, kleur de fijngehakte knofl ook en sjalot aan op middelhoog vuur, voeg het gehakt toe en bak tot het gaar is. Breng op smaak met tijm, geraspte Parmezaanse kaas, geroosterde pijnboompitten, zout en peper.
Verwarm de kriekensaus. Vul de kastanjechampignons met het gehaktmengsel en werk af met pijnboompitten, tijm, fl eur de sel en extra parmezaan.
Serveer de kastanjechampignons op een bedje van kriekensaus.
Aan tafel!
Producten