Je hebt nog geen toestemming gegeven voor het plaatsen van marketing cookies.
Kipfilet in rode wijnsaus
45 minuten à 1 uur
4 personen
Ingrediënten
Kipfilet
4 stuks
Witloof (gebakken of rauw)
300 g
Spruiten
200 g
Verse zilveruitjes, gepeld
5 stuks
Pommes duchesses
1 zak
Gekleurde wortelen met loof
1 bos
Sinaasappel
1 stuk
Notencrumble
1 potje
Bietenblaadjes
1 potje
Rode wijnsaus
1 pot
Olijfolie
Balsamicoazijn
2 el
Waterkers
1 pakje
Tijm
Paprikapoeder
Peper en zout
Naar eigen smaak
Verwarm de oven en de friteuse voor op 180°C.
Omwentel de kipfilets in een marinade van paprikapoeder, peper, zout en olijfolie. Kleur ze kort aan in een pan en gaar verder in de oven (10 tot 15 min. op 175°C afhankelijk van de dikte van de kipfilets).
Snijd de zilveruitjes in ringen en bak in boter met balsamico, zout en peper. Schil de gekleurde wortelen, maar laat het loof eraan zitten. Kleur ze aan in een pan en rooster ze in de oven.
Verwarm het gebakken witloof, halveer, kruid met zout en peper en werk af met tijm.
Halveer de spruiten, kruid met zout en peper en bak tot ze gaar zijn. Bereid de pommes duchesse volgens de verpakking en verwarm de rode wijnsaus.
Dresseer de kip met rode wijnsaus op een schaal, werk af met sinaasappelschijfjes, sinaasappelzeste, gekarameliseerde zilveruitjes en waterkers.
Serveer de wortelen met notencrumble en bietenblaadjes. Presenteer het gebakken witloof en de spruiten met takjes tijm.
Serveer de wortelen met notencrumble en bietenblaadjes. Presenteer het gebakken witloof en de spruiten met takjes tijm.
Smakelijk!
Producten