Varkensgebraad in bladerdeegkorst
55 minuten
4 personen
Ingrediënten
Varkensgebraad
800 g
Belegen boerenham
100 g
Bladerdeeg (vierkant)
1 vel
Champignons
250 g
Sjalotten
4 stuks
Eieren
1 stuk
Olijfolie
2 el
Boter
30 g
Gegaard witloof (bereid)
8 stuks
Ambachtelijke aardappelkroketten
24 stuks
Verse tijm
1 takje
Verse marjolein
1 takje
Zwarte peper
Zout
Voorbereiding
Verwarm de oven op 175 °C.
Laat de kroketten 30 minuten op voorhand rusten op kamertemperatuur.
Laat de kroketten 30 minuten op voorhand rusten op kamertemperatuur.
Bereiding
Kruid het vlees met de zwarte peper en zout.
Verhit de olijfolie in een pan en korst het vlees langs elke zijde aan voor 3 minuten.
Haal het gebraad uit de pan en laat de boter smelten in dezelfde pan.
Bak in deze pan de fijngesnipperde sjalot en champignons. Voeg hierbij de verse tijm en marjolein. Breng verder op smaak met zwarte peper en zout.
Leg op het vel bladerdeeg de sneden belegen boerenham. Schik daarop de sjalot, champignons en het gebraad.
Rol het bladerdeeg over het vlees en druk goed aan. Maak de randen dicht met wat water.
Bestrijk het bladerdeeg volledig met een losgeklopt ei. Maak daarna bovenaan in het midden een kleine opening om de stoom te laten ontsnappen.
Bak de bladerdeegrol gedurende 30 minuten in de oven.
10 minuten voor het gebraad klaar is, bak je het gegaarde witloof in de pan met wat boter. Kruid af met zwarte peper en zout.
Bak de aardappelkroketten 3 minuten in een friteuse van 180 °C.
Producten