Zelf gelakte ribbetjes - oven
60 minuten
4 personen
Ingrediënten
Ribben
2 à 3 stuks (zo'n 800 à 1000 g)
Honing
2 el
Bruine suiker
2 el
Mosterd
1 el
Ketchup
1 el
Cayennepeper
1 mespuntje
Arachideolie
1 el
Provençaalse kruiden
1 tl
Verwarm de oven voor op 150 °C.
Maak een marinade met de honing, mosterd, bruine suiker en ketchup. Voeg er een mespuntje cayennepeper (voorzichtig!) en de Provençaalse kruiden aan toe.
Schik de varkensribbetjes op een vel bakpapier op de ovenschaal.
Bestrijk het vlees royaal met de marinade.
Bak de ribbetjes 40 à 45 minuten in de voorverwarmde oven op 150 °C. Bestrijk het vlees aan beide zijden tijdens het bakken 3 à 4 maal met extra marinade.
Producten