BA_wittepens

Stoofvlees, vol-au-vent, balletjes in tomatensaus, … Stuk voor stuk lekkere Belgische klassiekers die je bij Bon’Ap vindt. Ook Belgisch en superlekker: ons breugelspek, een lekkere witte pens of heerlijk rundvlees. Bij Bon’Ap vinden we het belangrijk om zoveel mogelijk lokaal aan te kopen. Lang leve ons vlees van Belgische oorsprong. Het is lekker, ultravers en voordelig.

Breugelspek

Breugelspek, onze kruidige toets in heel wat gerechten! Maar waar komt die heerlijke smaak nu vandaan? We nemen een kijkje naar ons productieproces. Eerst marineren we het vlees over meerdere dagen. Dankzij dit traag proces van gecontroleerde rijping wint het vlees aan smaak. Nadat we het vlees bestrooid hebben met zuiderse kruiden, bakken we het af. Tijdens het bakproces vermengen de marinade en kruiden zich en geven het vlees die unieke smaak. Dat maakt het zo lekker! Daarom gebruiken we het zo graag.

Hoe jij breugelspek kan gebruiken? Als feestelijk ingrediënt in een aperohapje bijvoorbeeld. Of maak jouw doordeweekse gerechten net dat tikje anders met deze kruidige smaakmaker. Voeg het breugelspek toe aan je aardappelen, groenten of salades voor extra pit en textuur.

Witte pens

Witte pens of witte worst is een Belgische specialiteit waar elke beenhouwer wel zijn eigen recept voor heeft. Deze worst wordt gemaakt van varkensvlees, brood, melk, ei, verschillende droge kruiden en soms ook verse kruiden. De meest bekende is de Luikse worst of “boudin”, wat een erkend streekproduct is. Bij Bon’Ap vind je de witte worst met peterselie: lekker hartig en subtiel gekruid.  

Witte pens is heel gemakkelijk om te bereiden: je kan ‘m zowel volledig als worst bakken in de pan of warm de schijfjes even apart op de BBQ voor een heerlijk krokant korstje rondom. Witte pens past net als bloedworst goed bij gebakken appeltjes en patatjes. Ook kinderen zijn er verlekkerd op. Bak voor hen eens onze miniwittepensen goudbruin, leg tussen een broodje en serveer met een lekker sausje. Heerlijke hotdog-style.  

Belgisch rundvlees

Het rundvlees bij Bon’Ap is gegarandeerd van Belgische herkomst. Denk maar aan chauteaubriand, dunne lende, rumsteak, côte à l’os, … Onze aankopers selecteren nauwgezet op kwaliteit en bewaken elke dag opnieuw de korte keten. Van ieder stukje rundvlees weten we perfect van welke zorgzame boerderij het afkomstig is.  

Lokaal, da's ideaal

  • Zo steunen we de plaatselijke economie en landbouw;
  • Lokaal voedsel is verser, gezonder en smaakt beter;
  • Kiezen voor lokaal is kiezen voor minder kilometers … Onze runderen zijn grazers, geen kilometervreters.

Benieuwd naar ons volledige Belgische assortiment? Laat je inspireren en zet deze maand eens wat extra Belgische producten op je weekmenu. Lang leve België!