bonap-ribbetjes-spareribs-bereiding

Ben je op zoek naar een heerlijk en feestelijk gerecht om op tafel te toveren? Zoek dan niet verder dan ribbetjes van Bon'Ap. Een echte hit voor elke gezellige bijeenkomst.

bonap-spareribs-ribbetjes

Welke soort ribbetjes kies jij?

Bij Bon’Ap hebben we voor elke ribbetjesliefhebber wat wils en daarom vind je bij ons twee types ribben:

  • Voorgegaarde ribben: deze ribben zijn perfect voor wie niet graag lang wacht. Ze kunnen zo op de BBQ! Met minimale voorbereiding en een korte grilltijd, zijn ze perfect voor jouw spontane barbecue of etentje.  
  • Niet-voorgegaarde ribben: deze ribben zijn ideaal voor wie graag zelf de bereiding in handen neemt. Met een beetje meer tijd en toewijding tover je deze ribbetjes om tot heerlijke smaakbommetjes.

De juiste bereidingswijze

Bereiding op de BBQ

  • Voorgegaarde ribben: 10 min. op de BBQ
  • Niet-voorgegaarde ribben: afhankelijk van het type BBQ

Bereiding oven + BBQ

  • Niet-voorgegaarde ribben: 40 min. op 150 °C. Daarna nog 5 min. op de BBQ.  

Bereiding in de oven

  • Voorgegaarde ribben: 25 min. op 150 °C en eventueel nog 5 min. onder de grill.
  • Niet-voorgegaarde ribben: 40 min. op 150 °C. En eventueel nog 5 min. onder de grill.
bonap-ribbetjes-spareribs

Handige tips voor een extra tikkeltje smaak

Bij Bon'Ap houden we van eenvoudige, maar smaakvolle toevoegingen. Serveer je ribbetjes bijvoorbeeld met krielaardappelen en strooi er wat extra vuurkruiden of Provençaalse kruiden overheen voor een extra smaakdimensie. Vergeet niet om de ribbetjes even te laten rusten na het bakken voordat je ze aansnijdt. Als je ribbetjes wil die van het bot vallen, gaar je ze best nog even door tot net boven een kern van 90 °C. En waarom niet wat experimenteren met verschillende marinades om je eigen unieke smaak te ontwikkelen? Beginnen kan bijvoorbeeld met onze marinade voor zelf gelakte ribbetjes

Ribbetjes, dat smaakt iedereen!