Kan jij tijdens de drukke dagen van september ook wat extra inspiratie gebruiken voor jouw weekmenu? Dan zijn de trefwoorden 'snel' en 'simpel' waarschijnlijk belangrijk. Introduceer alvast eenmaal in de week kliekjesdag. De voorbereiding hiervan start bij je koelkast of diepvries. Kijk eerst eens wat deze nog voor je in petto hebben. Je vindt er vast en zeker nog wat restjes die jouw lunch de nodige punch geven. We geven je 6 tips waarmee je zo aan de slag kunt.  

Toveren met restjes

Voor jouw lunch of avondmaal

  1. Met stip onze tip nummer 1. Maak soep met jouw restjes. Heb je nog wat restjes groenten in de koelkast? Soep! Kocht je wat te veel tomaten? Of wordt het nu echt eens tijd om die wortels te verwerken? Soep is het antwoord.
  2. Maakte jij de avond ervoor een gehaktbroodje, maar heb je nog een hompje over? Perfect voor op de boterham. Nog een likje mosterd erbovenop en jouw lunch is klaar.
  3. Restje kip of worst? Deze leftovers zijn ook lekker koud. Maak er een pasta- of rijstsalade mee om mee te nemen naar het werk. Zo is die ochtendrush ook alweer getackeld.
  4. Heb je nog wat vlees of vis over? Maak er zelf een vlees- of vissalade mee voor op een sandwich of sneetje stokbrood.
  5. En wat met eieren? Verwerk ze in een lekkere eiersalade, lunchsalade of omelet. Je maakt er ook lekkere vogelnestjes mee.
  6. Oud brood? Die geef je makkelijk een nieuw leven, want er is heel wat mee te doen. Maak broodpudding, verloren brood of bruschetta. Bak het brood tot croutons voor in jouw soep met restjes. Of maak er broodkruim mee om jouw zelfgemaakte schnitzels mee te paneren.

Tips voor jouw kliekjes

  1. Nog iets over na het koken? Laat jouw restjes snel afkoelen, stop ze in een goed afsluitbaar potje en zet in de koelkast of vriezer. Zorg vooral dat je een plan hebt voor jouw kliekjes. Wanneer ga je ze opeten? Eet restjes uit de koelkast binnen 2 dagen op. In de vriezer zijn ze maximaal 3 maanden houdbaar.
  2. Van plan om een kliekje op te eten? Verhit het door en door zodat je volledig veilig geniet van jouw restjes. Schep ook goed om tijdens het opwarmen zodat jouw restje overal goed verhit is.
  3. Blijft er daarna nog steeds een kliekje over? Opnieuw opgewarmde kliekjes gooi je weg. Deze zijn niet meer geschikt voor consumptie.

 

Benieuwd wat we voor jou nog meer kunnen betekenen in september?