Ben je geen echte grillmaster, speel je liever op safe of heb je echt geen geduld? Elke reden is goed om voor voorgegaard vlees te kiezen. We sommen de grootste voordelen even voor je op.
Het spreekt voor zich dat je gaar vlees minder lang hoeft te grillen waardoor het niet zo snel aanbrandt. Door het voor te garen, elimineren we ook bacteriën. Omdat voorgegaard vlees al grondig is verhit, is het ook veiliger: de bacteriën zijn al gedood voor je het stuk op je barbecuerooster legt. Let wel, als het vlees te lang in de warmte naast de barbecue blijft liggen, kan het uiteraard wel bacteriën bevatten.
Omdat we het vlees heel langzaam voorgaren op een lage temperatuur, blijven de vitamines en kleur beter bewaard en blijft ook de structuur intact. Het vlees is daardoor rijker en malser dan vlees dat op een hogere temperatuur is bereid.
Misschien wel het grootste voordeel van allemaal, want je kent het wel, na 2 uur heb je nu echt wel reuzehonger en is die kippenbil nog steeds niet klaar. Met voorgegaard vlees is dat verleden tijd! Zodra het vlees een lekker grillkorstje heeft, kan het op tafel. Daar zijn zowel jij als je gasten mee gebaat: barbecueën gaat een pak sneller en je hoeft niet meer per se rekening te houden met de bakvolgorde van je barbecuevlees.
Ribbetje, iemand?