Klassieke hertenragout
90 minuten
4 personen
Ingrediënten
Hertenragout
750 gr
Spekblokjes (gezouten)
100 gr
Sjalot (fijn gesneden)
2 stuks
Selder (fijn gesneden)
3 stengels
Wortelen (grof gesneden)
3 stuks
Boschampignons
250 gr
Wildfond
400 ml
Rode wijn
400 ml
Veenbessenkonfijt
150 gr
Kaneel
1 stokje
Kruidnagels
5 stuks
Bloem
2 el
Laurier
2 blaadjes
Tijm
3 takjes
Peper en zout
Bak de spekblokjes en het hertenvlees mooi bruin aan in wat boter.
Kruid af met peper en zout en bestrooi met de bloem. Roer goed om en laat op een zacht vuurtje 3 minuten sudderen.
Voeg er de gesneden sjalotjes, selder, wortelen, laurier, tijm, kaneelstokje en kruidnagels bij.
Meng goed om en voeg er de wildfond en rode wijn aan toe. Laat het geheel met deksel op een zacht vuurtje sudderen of zet de stoofpot in de oven op 160 °C.
Neem een braadpan en bak de boschampignons kort aan in wat boter.
Geef het stoofpotje zeker wat tijd om te garen. Wij rekenen minstens 1 uur. De laatste 15 min. voeg je er de veenbessenkonfijt aan toe en de gebakken boschampignons.
Serveer de hertenragout met goudgeel gebakken kroketjes, gestoofd witloof en een appeltje met veenbessen. Een op en top klassiek feestmaal!
Producten