45 minuten
4 personen

De traditionele stroganoffsaus is een pittige saus die traditioneel geserveerd wordt bij rundvlees. Wij kiezen echter voor een variant met kalkoenstoofvlees. Minstens even smakelijk en een stuk magerder. Serveer er goudgeel gebakken kroketjes bij en je krijgt een echt feestmaal. 

Ingrediënten
Snoeptomaatjes
200 gr
Gesneden ajuin (diepvries)
100 g
Paprikamix (diepvries)
300 g
Wortelen
3 stuks
Kastanjechampignons
250 gr
Peterselie
20 gr
Kalkoenstoofvlees
600 gr
Peper en zout
Olijfolie
3 el
Zure room
125 ml
Tomatenpuree
1 blik (ong. 70 gr)
Gerookte paprikapoeder
4 tl
Mosterd
1 tl
water
125 ml
Halveer de tomaatjes en snij de champignons in vieren. Neem de gewenste hoeveelheid ui en paprika uit de diepvries. Schil de wortelen en snij in fijne schijfjes. Hak de peterselie fijn.
Kruid het kalkoenstoofvlees met peper en zout. Verhit 2 el olijfolie in een stoofpan en bak de kalkoenblokjes in 5 minuten goudbruin. Schep de kalkoen uit de pan en zet apart.
Veeg de pan schoon, voeg 1 el olijfolie toe en bak de ui, wortelschijfjes en paprika 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak deze 8 minuten mee. Voeg de zure room, tomatenpuree, paprikapoeder, tomaatjes, mosterd en 125 ml water toe en roer goed door. Laat 10 minuten zachtjes sudderen.
Voeg de kalkoen en de helft van de peterselie toe en laat 15 minuten mee koken.
Breng op smaak met peper en zout. Zet de pot op tafel, verdeel de kalkoen stroganoff over de borden en garneer met de andere helft van de peterselie. Serveer met kroketjes voor een extra feestelijke touch. Smakelijk!
Producten
Kalkoenstoofvlees

Geen allergenen

Woudpaddestoelen

Geen allergenen

  • 600 G/PAK
  • min. -18°C

€ 4.99/pak

Gesneden ajuin
  • 500 G/PAK
Paprikamix

Geen allergenen

  • rood, groen, geel
  • 1 KG/ZAK
  • min. -18°C
  • Vanaf 2 zakken: € 4.29/zak

€ 4.49/zak

Inspiratie & tips