Kippengehaktballetjes in currysaus
30 minuten
4 personen
Ingrediënten
Kippengehakt
500 g
Lente-ui
4 stengels, fijngesnipperd
Knoflook
1 teentje, geperst
Peper
Zout
Cayennepeper
naar wens
Currypoeder
1 theelepel
Broodkruim
50 g
Currysaus
2 x 340 g
Meng alle ingrediënten (behalve de currysaus) in een kom en kneed tot een homogene massa.
Maak de handen nat zodat het gehakt niet aan de handen kleeft en start met gehaktballen maken.
Verhit een scheutje olie in een grote pan en bak de balletjes in ca. 10 minuten rondom bruin. Schud met de pan zodat de balletjes door de hete olie rollen en rondom kleuren en garen.
Voeg 2 potjes van 340 g kant-en-klare currysaus toe in de pan, roer om en laat nog 5 minuten sudderen.
Serveer de gehaktballetjes met rijst en ananas of gewokte groenten. Heerlijk!
Producten