Stoofpotje van konijn
4 personen
Ingrediënten
Konijn (in stukken)
1 stuk
Sjalot
2 stuks
Gedroogde abrikozen
300 g
Gerookte spekblokjes
200 g
Wortelen
500 g
Bruin bier
75 cl
Bruine kalfsfond
20 cl
Boter
50 g
Tijm
2 tl
Rozemarijn
1 tl
Peper en zout
Ambachtelijke aardappelkroketten
24 stuks
Voorbereiding
Schil de wortelen en snijd deze in schijfjes. Pel de sjalotten en snipper deze fijn.
Kuid het konijn met peper en zout.
Bereiding
Bak de stukken konijn goudbruin aan beide zijden in goed bruisende boter.
Haal de stukken uit de pot en laat nog wat boter smelten. Voeg de gesnipperde sjalot en gerookte spekblokjes toe en bak kort even aan.
Blus vervolgens de sjalot en spekblokjes met het bruin bier.
Voeg de stukken gebakken konijn terug toe aan de kookpot.
Voeg de wortelen, abrikozen, tijm en rozemarijn toe, samen met de kalfsfond. Breng daarna aan de kook en zet een deksel op de kookpot. Laat 1 uur sudderen met het deksel en vervolgens nog een halfuur zonder deksel.
Maak het extra feestelijk met kroketjes. Laat deze 30 minuten rusten op kamertemperatuur. Bak daarna 3 minuten in de friteuse op 180 °C.
Producten