Hachis parmentier met kippengehakt en zoete aardappel
60 minuten
4 personen
Ingrediënten
Kippengehakt
500 g
Kerstomaten
250 g
Gepelde tomaten
1 of 2 blikken (naar wens)
Zoete aardappelen
1 kg
Melk
1 scheutje
Look
1 teentje
Ui
1 stuk
Boter
Paprikapoeder
Chili
Provençaalse kruiden
Nootmuskaat
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Versnipper de ui, snij de look en bak in een pan met boter.
Versnipper de ui, snij de look en bak in een pan met boter.
Voeg het kippengehakt toe en bak rul.
Doe de tomaten uit blik erbij en kruid naar wens.
Doe de tomaten uit blik erbij en kruid naar wens.
Snij de kerstomaatjes in twee en bak ze kort mee.
Doe vervolgens alles in een ovenschaal.
Doe vervolgens alles in een ovenschaal.
Schil en snij de zoete aardappelen en kook ze gaar.
Plet de zoete aardappel en voeg een beetje melk toe.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Doe de puree bovenop het gehakt in de ovenschaal.
Maak met een vork streepjes in de bovenkant.
Werk af met kleine stukjes boter voor een krokant korstje.
Werk af met kleine stukjes boter voor een krokant korstje.
Zet de ovenschotel 30 minuten in de voorverwarmde oven van 200 °C.
Producten