Zit je op hete kolen wat betreft de volgorde van het grillen van al dat barbecuevlees? Met deze tips loop je niet rond als een kip zonder kop en eindigt je barbecue niet in een flop.
store
cart
filters
Zit je op hete kolen wat betreft de volgorde van het grillen van al dat barbecuevlees? Met deze tips loop je niet rond als een kip zonder kop en eindigt je barbecue niet in een flop.
Zodra er een wit laagje assen op de kolen verschijnt, halen we de worsten tevoorschijn. Waarom kiezen we eerst voor de worst en dan pas voor de kotelet en vervolgens de biefstuk? Dat heeft alles te maken met de gaartijd.
Barbecueën kan je leren en daarom is het belangrijk om regelmatig te oefenen. Wees ook niet bang om te falen en durf ook te experimenteren. Voor je het weet ben je een echte grillmaster!
Wij zetten je alvast op weg met een menu dat zowel de startende als de gevorderde barbecueër perfect kan uitvoeren. Succes en laat het smaken!
Verwelkom je gasten met een aperohapje. Voorzie 3 hapjes per persoon en leg ze op het rooster wanneer de kolen nog niet roodgloeiend zijn. Lekkere aanraders zijn fakkels, balletjesbrochettes, aprio’s, gemarineerd spek en kippenmedaillon.
Terwijl je gasten genieten van de laatste hapjes, dek je alvast de tafel met de groenten (+/- 200 gram per persoon), aardappel- en/of pastasalade en brood (+/- 150 gram per persoon).
Vervolgens voorzien we nog 3 stukken vlees per persoon. Varieer met vis en vervang één stuk vlees door bijvoorbeeld een scampibrochette. Leg daarna een Provençaalse barbecueworst op de grill en eindig met de voorgegaarde spareribs.
Smakelijk!