In de zomer blijft diezelfde braadworst ook een topper op heel wat zomerse BBQ-feestjes. Ook daarvoor geven we je graag enkele simpele tips mee zodat je straks zonder zorgen aan de barbecue staat.
Klaar om te grillen? Haal dan pas de braadworsten uit de koelkast. Zo behoud je de versheid en veiligheid van het vlees.
Steek de barbecue aan en wacht tot de kolen een mooie gloed hebben. Dit is het moment om je braadworsten op het heetste gedeelte van de barbecue te plaatsen, mooi in het midden.
Strijk de braadworsten dun in met arachideolie voordat je ze op de barbecue legt. Dit voorkomt dat ze aan het rooster blijven plakken. Een aluminium bakje kan hier zeker ook handig zijn.
Gebruik een barbecuetang om de worsten regelmatig om te draaien tot beide zijden mooi goudbruin zijn. Vermijd het gebruik van een vork om sappenverlies te voorkomen.
De braadworst is gaar als er helder vocht uitkomt. Dat zal ongeveer na 10 à 11 minuten zijn. Met een BBQ met deksel gaat dit zelfs nog sneller. Zodra het vlees niet meer roze is vanbinnen, is het klaar om geserveerd te worden.