ba-braadworst-pan

Bij Bon’Ap geloven we dat koken voor iedereen toegankelijk en plezierig moet zijn. Deze keer brengen we je het geheim van de perfecte braadworst. Want ook al klinkt een braadworst bakken simple comme bonjour, wij geven je de tips die je nodig hebt om een heerlijke braadworst te bereiden. Of je nu een doorgewinterde chef-kok bent of gewoon de basics onder de knie wil krijgen.  

De basis: kies voor kwaliteit 

Een goede braadworst begint bij hoogwaardig gehakt. Gelukkig hebben we bij Bon'Ap de beste kwaliteit in huis. Dus, voordat je begint, zorg ervoor dat je gehakt van topkwaliteit hebt, jouw garantie voor een smaakvol resultaat. 

Braadworst bakken in de pan 

  • Geduld is een toverwoord 

Verwarm de pan op middelhoog vuur voordat je de worsten toevoegt. Dit voorkomt dat de darm ‘schrikt’ en openspringt.  

  • Geen haast  

Ook al deed je het tot nu toe misschien wel, maar prik liever geen gaatjes in de worsten. Dit kan leiden tot verlies van sappen en minder smaak.

Laat de worsten rustig bakken en draai ze regelmatig om voor een gelijkmatige bruine kleur.  

  • Geniet!  

Zodra de braadworsten een mooie kleur hebben, zijn ze klaar om geserveerd te worden.  

  • Heb je een kernthemperatuurmeter bij de hand? Handig, worst moet verwarmd worden tot minstend 70 graden. Geen thermometer voor handen? Als er helder vocht begint te borrelen, is hij zeker klaar 😉  
ba-braadworst-bereiding

Braadworst bakken op de BBQ

In de zomer blijft diezelfde braadworst ook een topper op heel wat zomerse BBQ-feestjes. Ook daarvoor geven we je graag enkele simpele tips mee zodat je straks zonder zorgen aan de barbecue staat.  

  • Voorbereiding is key 

Klaar om te grillen? Haal dan pas de braadworsten uit de koelkast. Zo behoud je de versheid en veiligheid van het vlees. 

  • Hitte in de hoofdrol  

Steek de barbecue aan en wacht tot de kolen een mooie gloed hebben. Dit is het moment om je braadworsten op het heetste gedeelte van de barbecue te plaatsen, mooi in het midden.   

  • Een vleugje arachideolie

Strijk de braadworsten dun in met arachideolie voordat je ze op de barbecue legt. Dit voorkomt dat ze aan het rooster blijven plakken. Een aluminium bakje kan hier zeker ook handig zijn.  

  • Draaien met liefde  

Gebruik een barbecuetang om de worsten regelmatig om te draaien tot beide zijden mooi goudbruin zijn. Vermijd het gebruik van een vork om sappenverlies te voorkomen.  

  • Timing is alles 

De braadworst is gaar als er helder vocht uitkomt. Dat zal ongeveer na 10 à 11 minuten zijn. Met een BBQ met deksel gaat dit zelfs nog sneller. Zodra het vlees niet meer roze is vanbinnen, is het klaar om geserveerd te worden.  

Hebben deze tips je geholpen? Laat het ons gerust weten via onze Facebook- of Instagrampagina. Smakelijk eten!