Zin om een goed stuk rundvlees te grillen? Met de juiste kennis en tips wordt het een fluitje van een cent. We nemen je mee door de verschillende soorten rundvlees en laten je zien hoe je elk stukje perfect bereidt.
store
cart
filters
Zin om een goed stuk rundvlees te grillen? Met de juiste kennis en tips wordt het een fluitje van een cent. We nemen je mee door de verschillende soorten rundvlees en laten je zien hoe je elk stukje perfect bereidt.
Voor de perfecte côte à l’os smeer je het vlees in met arachideolie en kruid je stevig met peper en lookpoeder. Bak het eerst langzaam in een oven van 50 tot maximaal 60 °C. Schroei daarna langs beiden zijden dicht op de grill op hoog vuur. Gebruik een kernthermometer om de gewenste gaarheid te bereiken, en laat het vlees vervolgens een 5-tal minuten rusten voor het aansnijden. Vergeet niet om extra te kruiden met zout voor die heerlijke smaak.
Dit malse stukje rundvlees vraagt om kort en krachtig bakken. Wrijf het in met olie en kruid naar smaak met peper, zout en lookpoeder. Bak het vervolgens snel aan beide zijden tot de gewenste gaarheid.
Een verrassend veelzijdig stuk vlees dat vaak gebruikt wordt voor stoverij. Op de BBQ kan het als steak een leuke afwisseling zijn. Kruid het met vleeskruiden en leg indirect op de BBQ voor zo’n 20 minuten en laat dus langzaam garen. Vervolgens gril je het langs beide zijden voor een mooie korst. Haal van de BBQ, leg er een beetje kruidenboter op en laat ook een 5-tal minuten rusten voor je het aansnijdt.
Een heerlijk smakelijk stukje steak dat je royaal kruidt met peper, zout en lookpoeder. Gril 3 minuten aan beide zijden voor die perfecte gaarheid en mooie grillstrepen. Voor een mooie karamellisatie voeg je 1 theelepeltje suiker toe aan je kruidenmix.
Dit stukje rundvlees gril je ook snel en krachtig. Wrijf het in met olijfolie, kruid met peper en zout en gril kort aan beide zijden. Laat ook hier nog even rusten voor je het aansnijdt.
Een mager en zacht stukje rundvlees dat je royaal kruidt met peper, zout, lookpoeder en een vleugje paprikapoeder. Laat het langzaam op temperatuur komen op de indirecte kant van barbecue. Laat daarna even rusten en geef het vervolgens een snelle afwerking boven hoge hitte voor die heerlijke korst.
Hieronder nog enkele algemene tips om de bereiding van een stuk rundvlees tot een goed einde te brengen:
Een handige truc om de juiste bakwijze te bepalen is door de veerkracht van het vlees te testen. Druk het vlees tussen duim en wijsvinger en vergelijk de veerkracht met verschillende posities van je vingers: