Groene curry met rundsvlees en groenten
2 personen
Ingrediënten
Runderstoofvlees
250 g
Rijst
150 g
Groene currypasta
2 eetlepels
Rode ui
Knoflook
2 teentjes
Arachideolie
Gember
Chilipepers
2 stuks
Kokosmelk
200 ml
Sperziebonen
150 g
Broccoli
150 g
Paprika
100 g
Limoen
1 stuk
Basilicum/koriander
Verhit een scheutje arachideolie in een pan op middelhoog vuur. Fruit hierin de rode ui, knoflook, geraspte gember en chilipepers tot ze zacht en geurig zijn.
Vlees aanbakken
Voeg het runderstoofvlees toe en bak het rondom bruin voor een stevige basis van smaak.
Curry
Roer de groene currypasta door het vlees en bak deze 1-2 minuten mee om de geuren en smaken los te laten komen. Voeg de kokosmelk toe, roer goed door en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat het zachtjes pruttelen.
Doe de sperziebonen, broccoli en paprika bij de curry. Laat het gerecht verder sudderen tot het vlees heerlijk mals is en de groenten beetgaar blijven voor een frisse bite.
Rijst koken
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dit vormt de perfecte basis om de curry mee te serveren.
Op smaak brengen
Voeg naar smaak limoenrasp en een kneepje limoensap toe aan de curry. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout, peper of extra currypasta voor een pittigere kick.
Serveren maar!
Verdeel de rijst over diepe borden of kommen. Schep de groene curry met runderstoofvlees en groenten eroverheen. Garneer met verse basilicum of koriander voor een kruidige, frisse touch. Serveer met een schijfje citroen.
Smakelijk!
Producten