45 minuten
4 personen
Ingrediënten
Spieringkoteletten
1 kg
Sticky Korean BBQ-saus
Arachideolie
Kleine komkommers
4 stuks
Rode chilipeper
1 stuk
Spitskool
¼ stuk
Rijstazijn
6 el
Suiker
6 el
Zout
Naar smaak
Bao buns
8 stuks
Dit gerecht start je al de dag voordien. Verwijder de beentjes van de koteletten en wrijf het vlees aan alle zijden in met de sticky Korean BBQ-saus. Zo kan het goed marineren en op smaak komen.
De dag nadien is het tijd om het vlees te bakken. Warm wat arachideolie op in een stoofpot. Bak het vlees aan langs beide zijden en zet dan het vuur laag zodat het vlees kan verder garen op een lage temperatuur. Laat dit een halfuur zachtjes garen. Het vlees is klaar wanneer het krokant is en je het helemaal uit elkaar kan trekken.
Verwarm de azijn met de suiker en het zout tot het helemaal opgelost is. Laat het daarna afkoelen in de koelkast.
Snijd de komkommer in lange dunne sneden en rasp de spitskool.
Meng de groentjes met de afgekoelde vinaigrette en voeg nog wat fijngesneden rode chilipeper toe.
Stoom de bao buns gaar zoals beschreven op de verpakking.
Heb je geen stomer voorhanden? Kook dan wat water in een kookpot. Als het water kookt, leg je de buns in een zeef en plaats je deze in de kookpot. Let erop dat de buns het water niet raken. Zet het vuur wat zachter en plaats het deksel op de pot. Na 10 minuten zijn de buns klaar.
Vul de gestoomde buns met het varkensvlees en de salade. Werk eventueel nog af met wat extra sticky Korean BBQ-saus.
Producten
Spieringkotelet

geen allergenen

  • Vanaf 1 kg: € 6.89/kg
  • Vanaf 4 kg: € 6.39/kg

€ 7.39/kg