8 personen

Op zoek naar een hartig hapje voor jouw paasbrunch? Deze eitjes in spekbakjes zijn niet alleen heerlijk krokant, maar ook supergemakkelijk om te maken. En ze zien er ook nog eens feestelijk uit op je tafel. Probeer het maar. 

Ingrediënten
Boter
Gerookt spek
16 sneetjes
Eieren
8 stuks
Peper en zout
Verse groene kruiden, bv. tuinkruiden
Voor afwerking
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de muffinvormpjes in met boter. Bekleed elk vormpje met 2 sneetjes gerookt spek. Zorg dat het spek mooi tegen de rand plakt en overlapt zodat het een stevig kuipje vormt. Bak het spek 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven zodat het krokant wordt.
Vullen maar. Breek voorzichtig een eitje in elk spekbakje. Kruid naar smaak met peper en zout.
Zet de muffinvorm in de oven en bak 10 à 15 minuten, of totdat het eiwit gestold is.
Haal de ei- en spekmuffins uit de oven, kruid ze met peper en zout en werk af met wat verse groene kruiden.
Producten
Gerookt spek gesneden

Geen allergenen

  • 500 G/PAK

€ 7.84/pak

Inspiratie & tips