Feestmenu met gebakken kalkoenfilet
2 personen
Ingrediënten
Aperitiefhapjes
12 stuks
Tomatensoep met mascarpone
550 ml
Voorgegaarde kalkoenfilet
±300 g
Archiducsaus
340 g
Peperroomsaus
340 g
Ambachtelijke aardappelkroketten
12 stuks
Aardappelgratin
±500 g
Appeltjes met veenbessensaus
2 stuks
Chocolademousses
2 stuks
Apero
Toasten maar! Schenk de glazen vol en schuif de aperitiefhapjes 10 min. in een voorverwarmde oven van 180 °C.
Voorgerecht
Warm de tomatensoep met mascarpone 4 min. Op in een microgolf van 800 W of giet in een soeppan, zet op het vuur en roer goed door tot de soep warm heeft.
Hoofdgerecht
Wanneer het tijd is voor het hoofdgerecht, giet je de saus over de voorgegaarde kalkoenfilet en zet je het schaaltje 25 min. In een voorverwarmde oven van 150°C.
Koos je voor ambachtelijke kroketten?
Open de verpakking van de verse kroketten een halfuur op voorhand: opgedroogd worden ze krokanter en barsten ze niet in een friteuse. Vul het frituurmandje met 1 laagje kroketten per keer tot ze goudbruin kleuren. Dat is ±4 min. Op 180°C. Gebruik je de airfryer? Volg hiervoor de handleiding van je toestel.
Koos je voor aardappelgratin?
Strooi de kaas over de aardappelgratin en schuif ook deze 25 min. mee in de oven van 150 °C. Klaar!
Haal voor het dresseren van de borden de appeltjes uit de verpakking. Leg ze op een bord en vul ze met de veenbessensaus. Verwarm deze 3 min. in een microgolfoven op 750 W.
Dessert
Rond af door de duo chocolademousses op tafel te serveren.
Producten