40 minuten
4 personen

In Groot-Brittannië en Ierland zijn ze verzot op pie of pastei. Het is een hartige taart met een mengeling van vlees, vis, groenten of andere hartige ingrediënten omhuld door kruimeldeeg of brooddeeg. We maken er een Vlaamse variant op met veel groenten en Belgisch rundergehakt. Eenvoudig te bereiden en heerlijk om van te smullen. Geniet van deze winterse comfortfood. 

Ingrediënten
Rundergehakt
600 gr
Ajuin
1 (gesnipperd)
Pastinaken
2 (in blokjes gesneden)
Wortelen
6 (in blokjes gesneden)
Selderstengels
4 (fijn gesneden)
Tomatenblokjes
1 blik (400 gr)
Groentebouillon
1 blokje
Peper en zout
Ambachtelijke aardappelpuree
800 gr
Gemalen emmental
150 gr
Bak het gehakt al roerend in een pan.
Stoof in een kookpot de groenten. Stoof eerst de ajuin in boter of olijfolie, voeg na 2 minuten de wortelen en de selder toe. Nog eens 3 minuten later de blokjes pastinaak. Roer goed om.
Voeg de tomatenblokjes toe en verbrokkel het groentebouillonblokje boven de groentemengeling. Roer goed en laat nog 5 minuten stoven.
Meng het gebakken gehakt erbij en kruid naar wens met peper en zout.
Schep alles in een ovenschotel en bedek met een laag puree.
Bestrooi met kaas en zet nog 20 minuten op 180 °C in de oven.
Producten
Rundergehakt (rund, varken)

Gluten (tarwe)

Geraspte Emmental

Melk

  • 150 G/ST

€ 2.29/stuk