Konijn met pruimen
2 uur
2 personen
Ingrediënten
Konijnenbil, -bout of -rug
2 stuks
Gedroogde pruimen
100 g
Aardappelkroketten
Ajuin
1 stuk
Knoflook
1 teentje
Kriekbier
250 ml
Kippenbouillon
100 ml
Mosterd
1 eetlepel
Bruine suiker
1 theelepel
Bloem
1 eetlepel
Verse tijm
enkele takjes
Laurierblad
Sjalot
1 stuk
Kastanjechampignons
150 g
Boerenkool
100 g
Bakboter
Peper en zout
Voorbereiding
Verwarm de friteuse voor op 175 graden. Kruid de stukken konijn royaal met peper en zout. Bestrooi ze lichtjes met bloem voor een mooie korst tijdens het bakken.
Konijn bakken
Smelt een klontje boter in een hete pan en bak de stukken konijn goudbruin. Haal ze uit de pan en zet even apart.
Saus bereiden
Gebruik dezelfde pan en fruit hierin de fijngesneden ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de mosterd en bruine suiker toe en roer goed door. Blus af met het kriekbier en de bouillon. Meng tot een gladde saus en voeg vervolgens de pruimen, tijmtakjes en het laurierblad toe.
Konijn sudderen
Leg het konijn terug in de pan, dek af met een deksel en laat het gerecht 1,5 uur zachtjes sudderen op een laag vuur. Dit zorgt ervoor dat het vlees heerlijk mals wordt en de smaken goed intrekken.
Groenten bereiden
Verhit wat boter in een pan en bak de fijngesneden sjalot glazig. Voeg de kastanjechampignons en boerenkool toe en roerbak alles gedurende 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Kroketten bakken
Bak de aardappelkroketten in de voorverwarmde friteuse tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveren maar!
Leg een stuk konijn op een bord en schep er een royale hoeveelheid van de saus overheen. Voeg de groenten en aardappelkroketten toe als bijgerecht. Werk het geheel af met een beetje fijngesneden verse tijm voor een elegante presentatie.
Producten