30 minuten
4 personen

Klaar voor de koude winterdagen die op komst zijn? Van onze heerlijke, originele mosterdsoep krijg je het gegarandeerd warm. Het unieke ingrediënt in deze soep is een droog worstje. Dat smaakt altijd bij de boterham, maar zeker ook in soep. Deze soep is snel klaar. Eenvoudig, maar rijkelijk! 

Ingrediënten
(Droge) boerenworsten (zonder vel, in fijne ringen)
2 stuks
Preien, fijn gesneden
2 stuks
Ui, fijn gesnipperd
1 stuk
Groentebouillon
1250 ml
Geraspte emmentaler
150 gr
Grove, zachte mosterd
2 el
Room
100 ml
Maïzena
1 el
Verhit een goede scheut olie of klont boter in een kookpot.
Stoof de ajuin en voeg 3/4 van de boerenworst toe.
Voeg de prei toe en stoof al roerend gedurende 5 minuten.
Giet er de groentebouillon bij en laat tot net niet aan het kookpunt komen.
Voeg de mosterd toe en roer goed.
Meng de room met de maïzena tot een papje en roer door de soep om deze te binden.
Werk af met de geraspte emmentaler en de overige schijfjes droge worst.