2 personen
Ingrediënten
Breugelspekreepjes
250 g
Noedels
300 g
Wokgroenten
200 g
Oosterse saus
200 g
Sojasaus
Bruine suiker
Sjalot
1 stuk
Limoen
1 stuk
Peterselie
Voorbereiding
Meng de sojasaus met 1 eetlepel bruine suiker. Marineer de breugelspekreepjes in dit mengsel en laat ze 15 minuten intrekken voor een rijke smaak.
Karamelliseren
Verhit een scheutje olie in een wokpan en bak de fijngesnipperde sjalot tot deze goudbruin is. Voeg vervolgens 2 eetlepels bruine suiker toe en laat deze smelten tot een mooie karamel. Bak hierin de gemarineerde breugelspekreepjes tot ze glanzend en krokant zijn.
Noedels bereiden
Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
Samenvoegen
Voeg de noedels, wokgroenten en oosterse saus toe aan de wok met het breugelspek. Roerbak alles kort op hoog vuur zodat de smaken goed mengen.
Serveren maar
Serveer het geheel in kommetjes en werk af met een kneepje limoensap en een royale hoeveelheid verse peterselie of koriander.
Smakelijk!
Producten
Oosterse saus

Soja

  • 200 G/POT

€ 2.19/pot

Gemarineerde noedels

Gluten (tarwe), Ei

  • 400 G/ST

€ 2.88/stuk