Tricolore brochettes van rumsteak
4 personen
Ingrediënten
Rumsteaks
4 stuks (van ±150 g)
Aubergines
2 stuks
Gele paprika
1 stuk
Rode paprika
1 stuk
Olijfolie
4 el
Peper en zout
Provençaalse kruiden
1 el
Snijd de rumsteak in blokjes. Snijd de paprika in partjes.
Snijd de aubergines in blokjes. Die mogen iets groter zijn dan de vleesblokjes. Meng in een kom met olijfolie en de Provençaalse kruiden.
Rijg de stukjes vlees en groenten op 4 grote BBQ-spiezen in de volgorde van de Belgische vlag: zwart (aubergine), geel (gele paprika) en rood (vlees en rode paprika).
Kruid naar wens met peper, zout en extra BBQ-kruiden.
Bak volgens de gewenste cuisson enkele minuten op de grill en draai regelmatig.
Serveer met krielaardappelen van op de BBQ of ... met frietjes natuurlijk, zoals het een echte Belg betaamt.
Lekkere tip
Heb je groenten over? Rijg ze op prikkers en bak ze mee. Vul eventueel aan met courgette, kerstomaten en champignons. Smeer de groenten licht in met olijfolie en bestrooi met Provençaalse kruiden. Lekker en gezond. Smakelijk!
Producten