45 minuten
4 personen

Voor je feestmenu op kerst mag het al wat meer zijn. Ga dit jaar eens voor een sappige mandarijneend: een ideale combo tussen zoet en zout en het presenteert prachtig! Lees snel verder, dan ontdek je hoe je een eendenborst best gaat bakken.

Ingrediënten
Eendenborstfilet
4 stuks
Aardappelpuree
1 kg
Broccolini's
100 g
Sinaasappel
1 stuk
Wortelen gesneden
50 g
Vijgen gedroogd
1 pakje
Sinaasappelsaus
100 ml
Boter
Peper en zout
naar eigen smaak
Leuk extraatje: werk met broccolini in plaats van broccoli voor een feestelijke toets
Snijd het vet van de eendenborstfi lets kruislings in en kruid met zout en peper. Bak ze met de vetkant naar beneden in een droge pan 6-8 minuten, draai om en bak nog 3-4 minuten. Laat rusten onder folie.
Verhit boter in dezelfde pan, snijd de vijgen in vieren, bak tot ze licht karamelliseren. Verwarm intussen de sinaasappelsaus op laag vuur.
Snijd de sinaasappel in partjes en zet deze apart ter garnering. Verwarm de aardappelpuree en gesneden wortelen.
Blancheer de broccoli kort in gezouten water, laat ze schrikken onder koud water en zet opzij.
Snijd de eendenborst in dunne plakjes, schep puree op het bord, verdeel de eendenborst erover en garneer met broccoli, wortelen, vijgen en sinaasappelpartjes. Werk af met de warme sinaasappelsaus.
Smakelijk!
Producten
Eendenborstfilet

Geen allergenen

  • 340 G/PAK
  • min. -18°C

€ 7.82/pak

Ambachtelijke aardappelpuree

Melk

  • 500 G/SCHAAL

€ 4.14/schaal

Inspiratie & tips