Eendenborstfilet met sinaasappelsaus

45 minuten
4 personen
Ingrediënten
Eendenborstfilet
4 stuks
Aardappelpuree
1 kg
Broccolini's
100 g
Sinaasappel
1 stuk
Wortelen gesneden
50 g
Vijgen gedroogd
1 pakje
Sinaasappelsaus
100 ml
Boter
Peper en zout
naar eigen smaak
Leuk extraatje: werk met broccolini in plaats van broccoli voor een feestelijke toets
Snijd het vet van de eendenborstfi lets kruislings in en kruid met zout en peper. Bak ze met de vetkant naar beneden in een droge pan 6-8 minuten, draai om en bak nog 3-4 minuten. Laat rusten onder folie.
Verhit boter in dezelfde pan, snijd de vijgen in vieren, bak tot ze licht karamelliseren. Verwarm intussen de sinaasappelsaus op laag vuur.
Snijd de sinaasappel in partjes en zet deze apart ter garnering. Verwarm de aardappelpuree en gesneden wortelen.
Blancheer de broccoli kort in gezouten water, laat ze schrikken onder koud water en zet opzij.
Snijd de eendenborst in dunne plakjes, schep puree op het bord, verdeel de eendenborst erover en garneer met broccoli, wortelen, vijgen en sinaasappelpartjes. Werk af met de warme sinaasappelsaus.
Smakelijk!
Producten