40 minuten
4 personen

Dit feestrecept met wild zal je zeker willen uitproberen! Een meer hoogstaand hapje om je gasten helemaal in te pakken. Wat heb je nodig? Een fazantenfilet, peer, walnootjes en een goeie dosis schwung in de keuken. Een winner verzekerd!

Ingrediënten
Fazantenfilet
1 stuk
Blini's
1 pakje
Knoflook
1 teentje
Balsamicoazijn
1 theelepel
Peer
1 stuk
Walnoten fijngehakt
25 g
Honing
1 theelepel
Kriekensaus
1 potje
Groene appel
1 stuk
Rode kool
40 g
Bieslook
Peper en zout
naar eigen smaak
Kruid de fazantenfi let met zout en peper, kleur kort aan in een pan en bak 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C.
Snijd de peer in kleine blokjes. Verwarm een pan op middelhoog vuur. Bak de peer met 1 theelepel honing tot deze licht karamelliseert.
Haal de filet uit de oven en trek het vlees met twee vorken uit elkaar. Meng met een teentje geperste knofl ook en een eetlepel balsamicoazijn.
Beleg de blini met een toefje kriekensaus, een schijfje groene appel, rodebietensalade en de pulled fazantenfilet. Strooi er de gekaramelliseerde stukjes peer, walnoten en bieslook over.
Serveren maar!
Producten
Fazantenfilet

Geen allergenen

  • 220 G/ST
  • min. -18°C

€ 26.49/kg

Inspiratie & tips