ba-tips-hoeveel-vlees-per-persoon

Wanneer je familie, vrienden of buren uitnodigt voor een gezellige barbecue wil je dat elke gast met een volle maag huiswaarts keert. Hoeveel vlees per persoon op de BBQ voorzie je dan? Bon’Ap helpt je op weg met onderstaande BBQ-tips en -tricks! 

Uit een bevraging bij onze klanten blijkt dat meer dan 70% van de barbecueërs niet weet hoeveel vlees per persoon ze moeten voorzien. Daardoor is er vaak te veel over op het einde van de barbecue.

Nooit te veel of te weinig

Nog vooraleer je de eerste zak kolen opentrekt of het eerste stuk vlees op de grill legt, stel je je als barbecueër de vraag: hoeveel vlees per persoon op de BBQ voorzie ik?  

Een volledige maaltijd bestaat gemiddeld uit 600 gram voedingswaren per persoon. Aangezien we vaak enkele uren barbecueën, rekenen we een extra 100 gram per persoon.  

Met onderstaande verdeling sla je de bal nooit mis en voorzie je met 700 gram zeker voldoende per persoon:  

  • 350 gram vlees en/of vis 
  • 150 gram aardappel- of pastasalade 
  • 200 gram groenten
Afhankelijk van de type eters en het aantal bijgerechten kan je zelf nog wat spelen met de voorgestelde verdeling en bijvoorbeeld meer vlees dan salades voorzien.

BBQ-restjes over?

  • Heb je toch iets te ruim gerekend en zit je met BBQ-restjes? Met deze tips hoef je geen voedsel te verspillen. 
  • Is het vlees of de vis al gebakken? Bereid dan samen met de overige groenten en aardappelen een heerlijke lunchsalade. Je kan de aardappels ook vervangen door pasta. 
  • Heb je worsten of sneetjes biefstuk over? Gebruik ze de dag erop om een lekkere hotdog of broodje te maken. Dat smaakt altijd!  
  • Vlees dat niet eerder is ingevroren, kan je invriezen. Let hierbij wel op de houdbaarheidsdata van het ingevroren vlees:

Rundvlees (rauw): 6 tot 12 maanden 

Kip (rauw): 9 maanden 

Varkensvlees (rauw): 4 maanden 

Op maat van jouw gezelschap

Heb je weinig tijd om je barbecue voor te bereiden of wil je zeker zijn van je stuk? Bestel dan een BBQ Box waarin je alle ingrediënten vindt voor een geslaagde barbecue. Dankzij de verschillende menu’s is er voor elk wat wils te vinden.