Lamskroon met kruidenkorst
45 minuten
4 personen
Ingrediënten
Lamskroontjes van ca. 8 ribbetjes
2 stuks
Peper en zout
Boter
1 klont
Mosterd
1 el
Olijfolie voor in de braadslede
2 el
Vers broodkruim
100 gr
Fijngesneden peterselie
6 el
Tijmblaadjes
2 tl
Fijngesneden munt
2 tl
Fijngesneden dragon
2 tl
Knoflook, geperst
2 teentjes
Olijfolie
2 à 3 el
Voor de kruidenkorst
Meng het broodkruim met peterselie, munt, dragon, knoflook, peper en een snuifje zout.
Giet de olie erbij tot het een smeuïg mengsel wordt.
Voor het lamskroontje
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Voorzie ± 4 beentjes per persoon. Laat het vlees op kamertemperatuur komen en bestrooi met peper en zout.
Smelt een goede klont boter in de braadpan en bak het vlees ± 5 minuten rondom bruin.
Neem een braadslede en strijk de bodem in met olijfolie.
Haal de lamskroontjes uit de pan en leg ze op een braadslede.
Bestrijk het vlees met de mosterd en verdeel er het kruidenmengsel over. Druk aan met de platte kant van een mes.
Zet de braadslede 12 à 15 minuten in de oven tot de kruidenlaag lichtbruin en krokant is.
Haal het vlees uit de oven, dek het af met aluminiumfolie en laat ± 10 minuten rusten.
Snij de lamskroontjes tussen de beentjes in koteletjes en serveer met kroketjes en trostomaatjes uit de oven.
Producten