75 minuten
4 personen

Een foodprep-dag op de planning staan?  Dan kan spaghettisaus niet op je receptenlijstje ontbreken. In dit recept gaan we aan de slag met rundergehakt, want die benadert het best de structuur en smaak van de echte Italiaanse ragout. Zo proberen we de typische smaak van de "ragu Bolognese" te evenaren. Buon appetito! 

Ingrediënten
Rundergehakt
400 g
Italiaanse ham, fijngesneden
100 g
Ui, fijngesneden
1 stuk
Bleekselder, fijngesneden
1 stengel
Wortel, fijngesneden
1 stuk
Rode wijn
2.5 dl
Passata
2.5 dl
Runderbouillon (1/2 blokje opgelost in 2 dl water)
2.5 dl
Peper en zout
Verhit een scheut olijfolie in een diepe pan of kookpot en bak hierin al roerend de ui, wortel en selder ± 4 minuten.
Voeg de Italiaanse ham toe, roer om en doe er daarna het gehakt bij.
Bak ± 5 minuten tot het gehakt rul is.
Schenk de wijn erbij en laat zachtjes enkele minuten sudderen.
Kruid bij met peper en zout en voeg de passata en runderbouillon toe.
Laat de pot met deksel nog minstens 40 minuten op een zacht vuurtje staan. Roer de saus af en toe om zodat het zeker niet aanbrandt.
Serveer met dikke pasta, zoals tagliatelle of pappardelle. Buon appetito! Smakelijk!
Producten
Rundergehakt (rund, varken) | 800 G

Gluten (tarwe)

  • 800 G/SCHAAL
  • Vanaf 2 schalen: € 6.79/schaal

€ 7.91/schaal

Rundergehakt (rund, varken) | 400 G

Gluten (tarwe)

  • 400 G/SCHAAL
  • Vanaf 5 schalen: € 3.40/schaal

€ 4.40/schaal

Inspiratie & tips