Kersthapje met gerookte zalm
30 minuten
4 personen
Ingrediënten
Bladerdeeg (vierkant)
2 plakken
Philadelphia
50 gr
Gerookte zalm
50 gr
Lente-ui
1 stuk
Boter
Verwarm de airfryer op 200 °C.
Verwijder de verpakking en leg de plakjes bladerdeeg op elkaar. Snijd deze dan in 3 repen of in 9 kleine vierkantjes.
Beboter de bodem van de airfryer en verdeel de repen over de bodem. Prik met een cocktailprikker of een vork gaatjes in het deeg.
Bak het bladerdeeg in 10 à 12 minuten goudbruin.
Haal na het bakken het bladerdeeg uit de airfryer en laat deze op een rooster afkoelen.
Snijd deze voorzichtig met een gekarteld mes overlangs open in 2 losse helften.
Verdeel de Philadelphia telkens over de onderste helft. Verdeel daarover de gerookte zalm en werk af met fijngesneden lente-ui. Smakelijk!
Producten