Je hebt nog geen toestemming gegeven voor het plaatsen van marketing cookies.
Geroosterd konijn met Provençaalse kruiden en citroen
4 personen
Ingrediënten
Konijn, in delen gesneden
1 stuk
Olijfolie
2 el
Knoflook, fijngehakt
4 teentjes
Provençaalse kruiden (mix van tijm, rozemarijn, basilicum, oregano en lavendel)
1 el
Zout en zwarte peper
Naar smaak
Citroen, in dunne plakjes gesneden
1 stuk
Kippenbouillon
1 kopje
Droge witte wijn
1/2 kop
Verse peterselie, fijngehakt
Voor garnering
Wortel
1 stuk
Paarse wortel
1 stuk
Gele wortel
1 stuk
Pastinaak
1 stuk, middelgroot
Rode bietjes
2 stuks
Raapjes
2 stuks
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de citroen in partjes.
Verhit de boter in een grote ovenvaste braadpan op middelhoog vuur. Bak de konijnendelen aan beide zijden goudbruin in de hete pan.
Kruid de delen konijn royaal met zout en zwarte peper.
Voeg de bouillon en witte wijn toe. Dit geeft extra smaak aan het konijn en zorgt voor een heerlijke saus.
Plaats de plakjes citroen tussen de konijnendelen.
Strooi de Provençaalse kruiden gelijkmatig over het konijn.
Dek de braadpan af met een deksel of aluminiumfolie en zet in de voorvervarmde oven. Laat het konijn ongeveer 45-60 minuten bakken in de voorverwarmde oven, afhankelijk van de grootte van de stukken.
Snijd ondertussen de groenten: wortelen, raap, rode biet en pastinaak. Halveer de look. Voeg alles toe aan een braadslede. Voeg een rijkelijke hoeveelheid olijfolie toe. Voeg er ook nog wat Provençaalse kruiden aan toe. Schuif daarna mee in de oven.
Controleer de vloeistofniveaus halverwege het bakken. Lijkt het te droog? Voeg dan wat extra bouillon of braadjus toe om uitdroging te voorkomen.
Haal de groenten uit de oven als ze gaar zijn. Haal ook de braadpan met het konijn uit de oven als het konijn mooi goudbruin en gaar is.
Als je een kernthermometer hebt: konijn is gaar vanaf 55 °C. Leg de stukken konijn op de groenten. Garneer met verse gehakte peterselie voor een frisse touch.
Als je een kernthermometer hebt: konijn is gaar vanaf 55 °C. Leg de stukken konijn op de groenten. Garneer met verse gehakte peterselie voor een frisse touch.
Producten