50 minuten
6 à 8 personen

Bij Bon'Ap houden we van tradities en al zeker als dat lekkere tradities zijn. Want wie Pasen zegt, zegt lamsvlees. Het is een heerlijk verfijnd stukje vlees, vol van smaak. Met de hulp van Bon'Ap tover je een lekker lamsboutje op jouw paasdiner. 

Ingrediënten
Lamsbout
1 stuk
Knoflook
1 bol, gehalveerd
Knoflook
12 teentjes, gepeld
Gesmolten boter
6 el
Rozemarijn
12 takjes
Sjalotten
4 stuks, gepeld en gehalveerd
Citroenen
2 stuks, in 2 gesneden
Zout en peper
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Snij de lamsbout op 12 plaatsen ondiep en steek daarin de plakjes knoflook en takjes rozemarijn.
Leg de lamsbout in de braadslede en bestrijk met de boter. Kruid met peper en zout.
Zet de lamsbout in het midden van de oven en braad ± 10 min.
Schakel de oven terug naar 180 °C. Leg de sjalotjes, citroen en knoflook rondom de lamsbout en braad de lamsbout nog ± 35 min.
Bestrijk de lamsbout tussentijds regelmatig met de boter en bedruip regelmatig met het braadvocht. Voeg eventueel wat bouillon of fond toe.
Neem de lamsbout uit de braadslede en laat even rusten.
Snij de lamsbout in plakken en serveer met gebakken sjalotjes en geroosterde aardappelen. De liefhebbers kunnen met de citroen nog een frisse toets toevoegen. En de knoflook, die smeerbaar is geworden, zorgt voor extra pit!
Lam combineren met saus
Voeg je nog graag nog wat saus toe aan dit gerecht? Lamsbout is perfect te combineren met peperroom-, archiduc- of bearnaisesaus. Of wat dacht je van onze vleessaus? Voeg er een derde rode wijn aan toe samen met enkele takjes tijm. Laat alles samen 15 minuten inkoken, zeef en voeg nog een klontje boter toe voor de glans. Een zalig en lekker Pasen gewenst!
Products
Nieuw-Zeelandse lamsbout (1,600 kg/st)

Geen allergenen

  • met bilpijp, zonder schenkel
  • 1,6 KG/ST
  • min. -18°C

€ 13.49/kg

Inspiratie & tips