25 minuten
4 personen

Bij Bon'Ap houden we van onze klassiekers, maar af en toe pakken we graag eens uit met een specialer stuk vlees op de BBQ: het lamskroontje. Bereid deze ware delicatesse met de grootste zorg en geniet van zijn heerlijk uitgesproken smaak. Feestje op je bord en in je mond. 

Ingrediënten
Gemarineerde lamskroon
4 stuks
Olijfolie
Scheutje
Verse rozemarijn
4 takjes
Asperges (voorgekookt)
12 witte of 16 groene
Kerstomaatjes
2 strengen van 8
Gemarineerde krielaardappelen
800 gram
Versgemalen peper
Zeezout
Provençaalse kruiden
Schil en kook de asperges beetgaar. Kies 12 dikke witte asperges of 16 groene.
Meng de takjes geriste rozemarijn in een kommetje met een scheut olijfolie. Smeer de gemarineerde lamskronen in met deze extra smaakmaker.
Verwarm de barbecue voor tot de kolen witgloeiend zijn. Gril de lamskroontjes aan en plaats vervolgens een deksel of leg de lamskroon hoger en opzij van de warme kolen op de grill. Zo gaart het vlees nog enkele minuten indirect verder. Neem van het rooster, pak in met aluminiumfolie en laat even rusten.
Zet een aluminium schaal of ovenschotel op de BBQ waarin je de krielaardappelen bakt.
Smeer de asperges en de strengen kerstomaatjes in met olijfolie en gril rechtstreeks op het BBQ-rooster. Kruid met peper, zeezout en Provençaalse kruiden.
Snij de lamskroon mooi tussen de beentjes en schik de koteletjes met de krielaardappelen, asperges en tomaatjes op de borden.
Serveer eventueel met een rodewijnsaus of kruidig portosausje.

Inspiratie & tips