Kip caprese
45 minuten à 1 uur
4 personen
Ingrediënten
Kipfilets
4 stuks
Mozzarella
3 bollen
Tomaten
2 stuks
Gemarineerde krielaardappelen
±1 kg
Basilicumblaadjes
Peper en zout
Arachideolie
Rucola
Kerstomaten
Pijnboompitten
Pesto
Balsamico
Kipkruiden
Smeer de kipfilets in met arachideolie. Kruid met kipkruiden.
Gril de kipfilets eventjes aan, dit mag je rechtstreeks boven de kolen doen. Draai ze een paar keer. Ze hoeven zeker nog niet te garen, een klein kleurtje is voldoende.
Snijd de tomaten in halve schijfjes. Doe hetzelfde met de mozzarella. Laat de aardappelen ondertussen garen boven de kolen.
Haal de kipfilets even van de BBQ af. Maak 4 à 5 inkepingen in de filet, telkens tot voorbij de helft van de filet. Steek in elke inkeping een schijfje tomaat en een schijfje mozzarella.
Leg ze daarna ongeveer 25 min. terug op de BBQ op de indirecte zone, dus niet rechtstreeks boven de kolen. De kipfilets zijn gaar als ze een kerntemperatuur van 65 °C hebben.
Rooster de pijnboompitjes kort in een pannetje. Werk de kipfilets af met de pesto, balsamico, basilicum en pijnboompitjes.
Serveer hierbij een fris slaatje met rucola en kerstomaten, en de gemarineerde krielaardappelen.
Producten