Roze gevulde eieren met spek

8 personen
Ingrediënten
Eieren
4 stuks
Rodebietensalade
300 g
Eiersalade
180 g
Breugelspek
Voor afwerking
Paprikakruiden
Bieslook en dille
Voor afwerking
Breng water aan de kook. Leg de eieren er voorzichtig in en kook ze in 9 à 10 minuten hard. Laat ze daarna schrikken onder koud stromend water, pel ze en leg in een kommetje.
Doe de eieren in een kom en bedek ze volledig met de rodebietensalade. Laat ze minstens een uur afgedekt marineren in de koelkast zodat de roze kleur van de bietensalade mooi in de eieren trekt.
Bak het breugelspek krokant en goudbruin.
Haal de eieren uit het kommetje, laat uitlekken op keukenpapier, snijd ze overlangs en haal met een koffielepel de eidooier er zachtjes uit. Met behulp van een spuitzak of 2 koffielepeltjes vul je de holten met eiersalade.
Breng verder op smaak met wat paprikakruiden en werk af met enkele stukjes gebakken breugelspek, fijngesneden bieslook en een beetje dille.
Producten