Zelf een droge worst maken is geen gemakkelijke taak. Daar heeft een goede slager best wel wat werk aan. Vraag maar aan Geert Ally, onze zaakvoerder. Als flinke boerenzoon uit Ruiselede ontdekte hij tijdens zijn studie als slager zijn passie voor artisanale producten als droge worsten en salami. Om zich nog meer te verdiepen in de processen van deze vleesbereidingen volgde hij met succes de masteropleiding bio-ingenieur voeding.
Na de oprichting van Buurtslagers in 1990 ging Geert aan de slag met het oude recept van boerenworsten, zoals overgeërfd werd van vader op zoon uit boerenfamilies. Geert had ontdekt dat je de smakelijkste worsten kon maken met uitsluitend buikspek. Het vlees is zacht en uiterst smaakvol. Daarnaast bevat het nooit pezen en heeft het de juiste verhouding van vet en vlees.
Vandaag is buikspek een heel gegeerd en duur product omwille van die eigenschappen. In onze productiecentrale in Aalter kunnen we steeds de beste stukken buikspek selecteren voor de boerenworst. Dat bewijst dat schaalvergroting, ambacht en technologie hand in hand kunnen gaan. Daarenboven kunnen we door productie in deze hoogtechnologische omgeving een constant, kwalitatief en vers product afleveren.