Je hebt nog geen toestemming gegeven voor het plaatsen van marketing cookies.
Zo bereid je côte à l'os
Verwarm de oven voor op 60 °C.
Bestrooi de côte à l'os aan beide zijden met peper en kruiden naar wens. Ben jij een durver? Smeer de côte à l'os voor het kruiden in met mayonnaise, dat geeft de béste korst.
Zet de côte à l'os voor minimum een halfuur in de oven. Het stuk vlees kan tot max. 1 uur in de oven blijven op 60 °C.
Zo wordt het vlees warm en droogt de oppervlakte wat uit waardoor je een lekkere korst krijgt. De binnenkant blijft mooi mals en sappig.
Smeer nu de côte à l'os in met arachideolie, die is meer hittebestendig. Kruid naar wens bij met zout, peper en lookpoeder. Wist je dat een snufje suiker voor een nog betere korst zorgt?
Bak de côte à l'os daarna in een hete pan met boter of op de BBQ boven witgloeiende kolen. Hou er de aandacht bij, want dit gaat supersnel.
Serveer het vlees daarna in reepjes aan je gasten. Smakelijk!
Extra tip
Voor wie het wat meer doorbakken wil: leg de reepjes gerust nog eens extra op de grill. Na het bakken kan je gerust nog wat kleine klontjes boter op het vlees leggen tijdens het rusten. Dek losjes af met folie, maar pak het niet in, anders ga je het vlees stomen.
Producten