Je hebt nog geen toestemming gegeven voor het plaatsen van marketing cookies.
Sweet spicy spareribs met spitskool
1.5 uur
4 personen
Ingrediënten
Spareribs natuur
2 kg
Varkensvleeskruiden Verstegen (bij Bon'Ap)
Cajunkruiden Verstegen (bij Bon'Ap)
Suiker
200 g
Sticky Korean BBQ saus
Ketchup
Boter
Appelsap
50 ml
Spitskool
Gedroogde ajuintjes
Voor de ribbetjes
Haal aan de binnenzijde van de ribbetjes het vliesje weg. Wrijf de ribbetjes in met arachideolie. Bestrooi de ribben met een dun laagje varkensvleeskruiden. Laat 5 min. intrekken en bestrooi dan rijkelijk met de cajunkruiden.
Kleur de ribben kort boven de kolen. Leg de ribbetjes dan weg van de kolen, sluit het deksel en laat ze rustig verder garen.
Hebben de ribbetjes een mooi kleurtje? Neem dan 3 lagen aluminiumfolie, leg daar een ribbetje op, vouw het pakketje bijna dicht en voeg boter en appelsap toe aan het pakketje voor je het sluit. Gaar ze verder tot ze mooi mals zijn. Dit kan makkelijk een half uur tot een uur duren.
Snijd de spitskool in 4 gelijke delen. Besprenkel met olie en cajunkruiden. Kleur de kool daarna op de BBQ, direct boven de kolen. Haal ondertussen de ribben van de BBQ, maar laat deze nog even ingepakt. Laat de kool indirect verder garen.
Wrijf de kool in met de Sticky Korean BBQ saus en laat nog even intrekken. Haal daarna van de BBQ en werk af met gedroogde ajuintjes.
Leg de ribben nog even terug boven de kolen en wrijf in met de Sticky Korean BBQ saus. De ribbben zijn klaar als de BBQ-saus er mooi is ingetrokken.
Serveren maar! Smakelijk!
Producten