4,5 uur
4 personen

Pulled pork is varkensvlees dat je dankzij langzame garing in draadjes uit elkaar kan trekken. Dit vlees is ideaal als vulling voor een broodje, wrap of lekkere taco. Garen doe je in de oven of op de BBQ. Doe je het op de barbecue dan krijg je er die gerookte smaak als extra bovenop. Onweerstaanbaar lekker! En een ware delicatesse voor liefhebbers van varkensvlees. Alvorens hieraan te beginnen, beschik je wel best over een goeie portie geduld. 

Ingrediënten
Varkensschouder of spiering
1,5 kg
Mosterd
2 el
Bruine suiker
2 el
Lookpoeder
2 el
Paprikapoeder
2 el
Chilipoeder
1 el
Komijnzaad
1 el
Gerookt paprikapoeder
1 tl
Zout
1 tl
Appelsap
2 x 5cl
Whisky
2 x 5 cl
Bereiding van het varkensvlees
Maak kruisgewijs enkele ondiepe insnijdingen in het vlees. Wrijf daarna licht in met mosterd, deze dient vooral om de kruiden op het vlees te houden. Daarna wrijf je royaal in met een rub van kruiden, dat is een mix van verschillende soorten gedroogde kruiden en specerijen.
Voor de zelfgemaakte kruidenrub
Schep de bruine suiker in een schaal en voeg alle specerijen toe: lookpoeder, komijnpoeder, paprikapoeder, gerookt paprikapoeder, chilipoeder en zout.
Leg het stuk vlees in een ovenschaal. Schenk het appelsap en de whisky in de schaal en dek zorgvuldig af met een vel aluminiumfolie. Schuif het varkensvlees in de oven van 150 °C of op de BBQ met deksel en thermometer.
Verwijder de folie na 2 uur, schenk er een extra scheut appelsap en whisky bij en laat het vlees nog zo’n 2 uur verder garen en korsten.
Haal het stuk vlees uit de oven en laat het een beetje afkoelen. Trek het gare, botermalse vlees in draderige pluksels. Werk met twee vorken of met de hand.
Rooster pistolets in een oven van 180 °C of leg ze even op de BBQ. Snij de broodjes open en beleg met een overheerlijke portie ‘pulled pork’. Om het op en top Amerikaans te maken serveer je het broodje met verse coleslaw en een lik BBQ-saus. Enjoy!
Producten
Schoudergebraad

Geen allergenen

  • 1 KG/ST
  • Vanaf 2 kg: € 9.99/kg

€ 10.69/kg

Inspiratie & tips