Gehaktspiesjes met yoghurtdip
15 minuten
Voor 8 stuks
Ingrediënten
Gehakt, gemengd
400 g
Rode ui, fijngesnipperd
½ stuk
Paneermeel
15 g
Sticky Korean BBQ-saus
50 g
Sesamzaadjes
Satéstokken, 11 cm
8 stuks
Griekse yoghurt
100 g
Verse munt
2 takjes
Verse koriander
2 takjes
Komkommer
½ stuk
Citroen
¼ st
Verse look
1 teentje
Komijnpoeder
naar smaak
Zwarte peper
naar smaak
Voor de gehaktspiesjes
Meng het gehakt met de fijngesnipperde rode ui, paneermeel en de Sticky Korean BBQ-saus.
Vorm rond de satéstokken mooie spiesjes met het gehakt en verdeel het gehakt over ¾ van de stok.
Bak de gehaktspiesjes 5 minuten aan elke zijde op de BBQ.
Serveer de gehaktspiesjes daarna met wat sesamzaadjes.
Voor de yoghurtdip
Schil de komkommer, snij deze doormidden en haal de zaadjes eruit.
Rasp de komkommer in een kom en voeg er fijngesneden look, munt en koriander aan toe.
Voeg er nu nog yoghurt, citroensap, komijnpoeder en zwarte peper aan toe en meng dit goed door elkaar. Klaar is jouw yoghurtdip.
Producten