20 minuten
Voor 10 stuks

Ben je nog op zoek naar een origineel hapje voor kerst? Probeer dan zeker eens onze aperitief hapjes met witte pens en appel. Ze zijn een ideale mix tussen zoet en zout, makkelijk te bereiden én op en top Belgisch!

Ingrediënten
Witte pens
2 stuks
Jonagold appel
1 stuk
Bruine suiker
50 g
Gerookt spek
10 sneden
Geef een sneetje in het vel van de witte pens en verwijder eerst het vel.
Snijd daarna de witte pens in sneden van 1 cm dikte.
Snijd nu de appel in fijne sneetjes van ½ cm en steek rondjes uit met een vormpje van 2 cm diameter.
Maak nu per hapje een torentje. Neem een schijfje witte pens, doe daarboven een schijfje appel met wat bruine suiker en eindig met opnieuw een schijfje witte pens.
Omwentel het hapje met een sneetje gerookt spek.
Doorprik het hapje met een cocktailprikker om het geheel samen te houden tijdens het bakken.
Leg de hapjes nu in de grillpan of op de BBQ en bak 3 minuten aan elke zijde.
Producten
Miniwittepens

Gluten (tarwe, rogge), Ei, Melk

  • 4 ST/SCHAAL
Gerookt spek

Geen allergenen

Gerookt spek gesneden

Geen allergenen

  • 500 G/PAK

€ 7.50/pak

Inspiratie & tips