Scampibrochette op de barbecue
25 minuten
Voor 4 personen
Ingrediënten
Scampi's gepeld en ontdarmd 26/30
32 stuks
Verse look
2 teentjes
Chilipeper
1 stuk
Limoen
1 stuk
Olijfolie
10 el
Gemarineerde krielaardappelen in de schil
1 kg
Satéstokken, 18 cm
8 stuks
Witte kool
¼ stuk
Wortelen
2 stuks
Rode ui
1 stuk
Granny Smith appel
1 stuk
Peterselie
¼ stuk
Mayonaise
2 el
Voor de witte koolsalade
Schil de wortelen en rasp deze samen met de witte kool fijn.
Snipper de rode ui, peterselie en appel fijn. Voeg toe bij de andere groenten.
Voeg mayonaise en het sap van een ½ limoen toe.
Kruid af met peper en zout.
Meng het geheel goed en plaats in de koelkast.
Voor de scampibrochette
Ontdooi de scampi's in koud water.
Dep na het ontdooien de scampi's goed droog met keukenpapier.
Maak nu een marinade met olijfolie en het sap van een ½ limoen. Snipper de look en chilipeper heel fijn en voeg toe bij de olijfolie en het sap.
Prik telkens 4 scampi’s op een satéstok en wrijf deze goed in met de marinade.
Bak de scampibrochettes op een vel aluminiumfolie of in een aluminium bakje op de BBQ. Dat gaat het kleven tegen. Bak 2 minuten aan beide zijden.
Besprenkel de brochettes tussendoor nog eens met de marinade.
Bak de gemarineerde krielaardappelen in de oven gedurende 25 minuten op 150 °C. Je kan ze ook bakken in een pan op de BBQ, gedurende een tiental minuten.
Producten