Varkenshaasje met spinazie, tomaat en spek
30 minuten
4 personen
Ingrediënten
Varkenshaasje
1 stuk
Spinazie
20-tal blaadjes
Zongedroogde tomaten/kerstomaten
8 stuks
Gerookt spek
8 sneetjes
Snijd het varkenshaasje open zodat je een rechthoekige lap bekomt.
Leg het vlees tussen 2 vellen vershoudfolie en stamp voorzichtig tot een dunne lap met een deegrol of vleesstamper. Verwijder daarna de folie en kruid met peper en zout.
Snijd het vlees in 8 lange repen, ongeveer de breedte van het spek. Leg daarna enkele blaadjes spinazie en wat tomaat op het vlees en rol op.
Wikkel het spek errond en steek vast met een prikker.
Bestrijk de spiesjes met olijfolie en gril 5 à 6 minuten aan iedere kant. Leg daarna aan de zijkant van de BBQ en laat nog 10 minuten verder garen.
Producten